logo
Пошук турівСтокові туриГід по країнахБлог
arrow_icon
arrow_icon
arrow_icon
logo

Шукайте тури всіх популярних туроператорів на сайті, а бронюйте онлайн чи в офісі. Ви завжди отримуєте найширший вибір, турботу та гарантію мінімальної ціни.

instagram_icontelegram_icontiktok_iconviber_iconfacebook_icon

Популярні напрямки

Тури в Єгипет

Тури в Туреччину

Тури в Болгарію

Тури в Грецію

Тури в Чорногорію

Тури в Туніс

Тури в Іспанію

Тури в Хорватію

Тури в Албанію

Тури в Італію

Львів, Вул. Олекси Новаківського 12

0682560052; 0502560052; 0730560052

Політика конфіденційності

Правила надання послуг

payment_iconpayment_iconpayment_iconpayment_iconpayment_iconpayment_iconpayment_icon

Всі оплати захищено 256-бітним шифруванням

Сайти для турагенцій від XO.UA

Корисне

Відпочинок в Іспанії: навіщо їхати?

Туроператори по Іспанії

Валюта та гроші в Іспанії

Транспорт в Іспанії

Оренда авто і скутеру в Іспанії

Віза в Іспанію

Вибір тура

Коста Брава та Коста Дорада: особливості двох курортів

Відпочинок в Іспанії: коли їхати?

Вибір туру до Іспанії: як обрати?

Пляжний відпочинок у Іспанії

Курорти Іспанії

Чим зайнятися

Памʼятки Іспанії

Шоппінг в Іспанії: що привезти?

Молодіжний відпочинок в Іспанії

Відпочинок в Іспанії з дітьми

Нічне життя в Іспанії

Безкоштовна Барселона: 5 секретів бюджетного відпочинку

Екскурсії у Іспанії

Загальна інформація

Митниця & Tax Free в Іспанії

Кухня Іспанії: що спробувати?

Екстренні телефони Іспанії

Іспанія: ціни

Погода в Іспанії по місяцям

Інтернет і роумінг в Іспанії

Колекції готелей

Найпопулярніші готелі Іспанії

Кращі готелі Коста Доради на першій лінії

Пошук турівarrow_iconТури в Іспаніюarrow_iconГідarrow_iconКухня Іспанії: що спробувати?

Плануєте відпочинок в Іспанії?

Залиште заявку і отримайте безкоштовний підбір туру від тревел-експертівTRAVEL-UP.COM.UA

Гарячі тури від ХО

Пляжний рай у Кендві! Море, басейн і африканський шарм

Занзібар Північ,

Кендва

Різдвяна магія Півночі: Від Варшави до Лапландії

Латвія,

Рига

Естонія,

Таллінн

Фінляндія,

Гельсінкі

Фінляндія,

Лапландія

Литва,

Вільнюс

Сімейна гавань біля моря! Басейн, анімація і море поруч

Південний Кіпр,

Пафос

Морський релакс у Берувелі! Балкон, спа-релакс і океан у радіусі кроку

Західне узбережжя,

Берувела

Шрі-Ланка без турбот! Пляж, басейни й йога в Коггалі

Південне узбережжя,

Коггала

Париж, Нормандія, Ельзас — три куточки Франції, що закохують

Польща,

Краків

Зальцбургерленд,

Зальцбург

Франція,

Париж

Франція,

Кольмар

Чехія,

Прага

Відкрий для себе Айя-Напу! Пляж, зручності та дружня атмосфера

Південний Кіпр,

Айя Напа

Тиждень мандрів і вражень! Канали Амстердама, Ейфелева вежа й чеські легенди

Німеччина,

Берлін

Нідерланди,

Амстердам

Франція,

Париж

Чехія,

Прага

Новорічна казка в Європі! Будапешт, Відень і зоряні ночі

Угорщина,

Будапешт

Австрія,

Відень

Від Кракова до Праги! Швейцарські гори, французькі вулички і музика Зальцбурга

Польща,

Краків

Зальцбургерленд,

Зальцбург

Швейцарія,

Люцерн

Франція,

Кольмар

Франція,

Страсбург

Чехія,

Прага

Кухня Іспанії: що спробувати?

Особливості іспанської кухні: топ національних страв. Які страви варто спробувати в Іспанії? Які напої варто скуштувати в Іспанії.

Кухня Іспанії: що спробувати?

Плануєте відпочинок в Іспанії?

Залиште заявку і отримайте безкоштовний підбір туру від тревел-експертівXO.UA

Багато національних іспанських страв входять до топ світових делікатесів, їх готують у ресторанах по всьому світу. Кулінарні традиції Іспанії впродовж століть зазнавали впливу римлян, греків, маврів, арабів та італійців. Які страви та напої варто обов’язково спробувати на відпочинку в Іспанії? Пропонуємо вам огляд найсмачніших і найколоритніших місцевих страв, що не залишать вас байдужими! 

Особливості кухні Іспанії

Кухня Іспанії: що спробувати?

  • Іспанська кухня – це поєднання простих і доступних інгредієнтів. Іспанці вміють готувати рибу та морепродукти, люблять м’ясо, овочі та рис.
  • В іспанських стравах багато ароматних спецій і пряних трав, багато страв готують із додаванням оливкової олії
  • Іспанці обожнюють часник і додають пряність до багатьох несолодких страв
  • Основні способи приготування – тушкування, обсмажування та запікання.

Перші страви

Кухня Іспанії: що спробувати?

Гаспачо – легкий освіжаючий літній суп, ідеальна страва у спеку! Його готують зі свіжих томатів, перцю, огірків і часнику, додають шматочки білого хліба й ароматні прянощі. Пікантного смаку гаспачо надають соус табаско, оливкова олія першого віджиму та лимонний сік. Радимо суп вегетаріанцям, а якщо ви любите м’ясо замовте сальморехо – гаспачо зі шматочками хамона.

Косідо – густий суп, особливо популярний у Мадриді. В основі страви квасоля або нут, дрібна вермішель, м’ясо і ковбаски. Суп щедро приправляють спеціями і часником, подають, посипаючи свіжою дрібно нарізаною зеленню.

Фабада – густий ситний суп із білої квасолі з копченостями або кров’янкою та солоним салом, у томатному соусі. Аромат супу надає часник і прянощі, а назву страва отримала від сорту квасолі – великої та дуже смачної.

Другі страви

Кухня Іспанії: що спробувати?

Тортилья – улюблений іспанцями сніданок, омлет із картоплею. У страву додають цибулю, часник, сир, прянощі, шматочки хамону і зелень, і запікають у духовці на добре розігрітій сковороді. Наприкінці приготування перевертають, щоб тортилья вийшла з рівномірно просмаженою хрусткою скоринкою.

Паелья – рис із морепродуктами або м’ясом і овочами, найпопулярніша іспанська страва, родом із Валенсії. Іспанці здавна готували паелью на вечерю, змішуючи рис із залишками риби або морепродуктів. Страву щедро приправляють часником і прянощами, подають на великій тарілці. За легендою, вперше паелью приготував рибалка для своєї коханої, і назвав pala ella – для неї.

Олья підрида – тушковане м’ясо з овочами, страва, відома ще з часів хрестових походів. Шматочки свинини тушкують у бульйоні з додаванням часнику і прянощів, потім додають ковбасу, білу квасолю, томатний сік і моркву з цибулею. Подають гарячим – це улюблена страва іспанців у холодну пору року.

Каракатиця в чорнилі – тушкований шматочками морепродукт у власному соку. Для пікантності у страву додають цибулю, часник, каєнський перець і дрібно нарізану петрушку, подають із келихом холодного білого вина.

Закуски

Кухня Іспанії: що спробувати?

Пататас бравас – шматочки смаженої у фритюрі картоплі зі спеціями та часником. Подають зі шматочками томатів і ковбасою чорізо, посипавши паприкою та свіжою зеленню.

Тапас – популярна закуска до пива або вина. Невеликі бутерброди, на які кладуть усе, що знайшлося: сир з оливками, хамон з оливками, шматочки шашлику, ковбасу чорізо або мариновані морепродукти.

Малазький салат – страва, що замінить повноцінну трапезу. Готують салат із відвареної молодої картоплі, шматочків очищеного апельсина, оливок і сушеної тріски – виходить незвичайне поєднання смаків.

Томакет – популярна вулична закуска. Підсмажений тост із білого хліба збризкують оливковою олією, натирають помідором і часником, а зверху кладуть шматочок сиру і хамон.

Десерти

Кухня Іспанії: що спробувати?

Туррон – повітряна нуга з мигдалю, меду та збитих яєчних білків. Страва відома з часів Стародавньої Греції, греки готували її олімпійцям, і привезли рецепт до Іспанії. У меню ресторанів є три види туррону: традиційний мигдалевий, з лісових і волоських горіхів і м’який з додаванням масла.

Польворон – повітряне печиво, назва перекладається як “пил”. Готують десерт із цукру, борошна, горіхів і свинячого смальцю. Купити польворон можна тільки напередодні Різдвяних свят, це традиційна випічка до новорічного столу.

Каталонський крем – ніжний повітряний десерт, що нагадує французький крем-брюле. Іспанці готують крем на молоці, додаючи жовтки, ваніль, цукор і цедру лимона. Зверху десерт вкритий скоринкою – перед подачею його крем підпалюють, і подають, прикрасивши шматочками фруктів і свіжою м’ятою.

Торт “Сантьяго” – десерт вважається національною гордістю і має сертифікат, що готують його тільки в Іспанії. В основі мигдальне тісто з просоченням із хересу, а зверху торт прикрашений хрестом – нагадуванням про хрестові походи.

Чуррос – популярна вулична випічка із заварного тіста з начинкою, схожа на обсмажений еклер. Є чуррос у вигляді довгих паличок, подають із гарячим шоколадом або з кавою, саме так їдять десерт іспанці.

Хамон

Кухня Іспанії: що спробувати?

Іберіко – сорт хамона з м’яса свиней із чорними копитами, перекладається “чорна нога”. Свиней відгодовують виключно жолудями певного ґатунку, у результаті м’ясо набуває ніжного смаку та особливого аромату. Саме такий хамон вважається елітним.

Серрано – хамон зі звичайної свинини. Свиней вирощують на домашніх фермах і годують фуражем та іншими кормами. Смак цього хамона знайомий багатьом, його продають у наших супермаркетах, це недорогий сорт делікатесу.

Напої

Кухня Іспанії: що спробувати?

Сангрія – слабоалкогольний напій, що освіжає у спеку. Готують із червоного вина з додаванням мінералки, солодкого лікеру та шматочків свіжих фруктів.

Сидр – традиційний слабоалкогольний напій, що готують із яблук особливих сортів, найсмачніший сидр варто спробувати в Астурії.

Ребухіто – слабоалкогольний освіжаючий напій із білого вина з додаванням спрайту, подають у високих келихах, прикрасивши листочком м’яти та часточкою лимона.

Наступна стаття