logo
Пошук турівСтокові туриГід по країнахБлог
arrow_icon
arrow_icon
arrow_icon
logo

Шукайте тури всіх популярних туроператорів на сайті, а бронюйте онлайн чи в офісі. Ви завжди отримуєте найширший вибір, турботу та гарантію мінімальної ціни.

instagram_icontelegram_icontiktok_iconviber_iconfacebook_icon

Популярні напрямки

Тури в Єгипет

Тури в Туреччину

Тури в Болгарію

Тури в Грецію

Тури в Чорногорію

Тури в Туніс

Тури в Іспанію

Тури в Хорватію

Тури в Албанію

Тури в Італію

Львів, Вул. Олекси Новаківського 12

0682560052; 0502560052; 0730560052

Політика конфіденційності

Правила надання послуг

payment_iconpayment_iconpayment_iconpayment_iconpayment_iconpayment_iconpayment_icon

Всі оплати захищено 256-бітним шифруванням

Сайти для турагенцій від XO.UA

Вибір тура

Туреччина: навіщо їхати?

Відпочинок у Туреччині: коли їхати?

Курорти Туреччини: який обрати?

5 нюансів вибору готелю у Туреччині

Курорти Анталійського узбережжя: як обрати свій?

Відпочинок у Туреччині з сімʼєю

Вибір тура до Туреччини: з чого почати?

Курорти Егейського узбережжя: як обрати свій?

Загальна інформація

Віза до Туреччини

Екстрені контакти Туреччини

Валюта та гроші у Туреччині

Митниця & Tax Free у Туреччині

Інтернет та мобільний звʼязок у Туреччині

Транспорт у Туреччині

Погода у Туреччині по місяцям

Ціни у Туреччині

Корисне

Туроператори по Туреччині

Оренда автомобіля у Туреччині

Що взяти з собою на відпочинок до Туреччини?

Колекції готелей

Кращі готелі Анталійського узбережжя Туреччини

Кращі молодіжні готелі Туреччини

Найкращі готелі Егейського узбережжя

Кращі готелі Туреччини для відпочинку з дітьми

ТОП-10 кращих готелів Туреччини

10 кращих готелів за співвідношенням ціна-якість

Чим зайнятися

Екскурсії у Туреччині

Шопінг у Туреччині: що привезти?

Найкращі пляжі Туреччини

Нічне життя у Туреччині

Памʼятки Туреччини

Молодіжний відпочинок у Туреччині

Кухня Туреччини

Пошук турівarrow_iconТури в Туреччинуarrow_iconГідarrow_iconКухня Туреччини

Плануєте відпочинок в Туреччини?

Залиште заявку і отримайте безкоштовний підбір туру від тревел-експертівTRAVEL-UP.COM.UA

Гарячі тури від ХО

Пляжний рай у Кендві! Море, басейн і африканський шарм

Занзібар Північ,

Кендва

Різдвяна магія Півночі: Від Варшави до Лапландії

Латвія,

Рига

Естонія,

Таллінн

Фінляндія,

Гельсінкі

Фінляндія,

Лапландія

Литва,

Вільнюс

Сімейна гавань біля моря! Басейн, анімація і море поруч

Південний Кіпр,

Пафос

Морський релакс у Берувелі! Балкон, спа-релакс і океан у радіусі кроку

Західне узбережжя,

Берувела

Шрі-Ланка без турбот! Пляж, басейни й йога в Коггалі

Південне узбережжя,

Коггала

Париж, Нормандія, Ельзас — три куточки Франції, що закохують

Польща,

Краків

Зальцбургерленд,

Зальцбург

Франція,

Париж

Франція,

Кольмар

Чехія,

Прага

Відкрий для себе Айя-Напу! Пляж, зручності та дружня атмосфера

Південний Кіпр,

Айя Напа

Тиждень мандрів і вражень! Канали Амстердама, Ейфелева вежа й чеські легенди

Німеччина,

Берлін

Нідерланди,

Амстердам

Франція,

Париж

Чехія,

Прага

Новорічна казка в Європі! Будапешт, Відень і зоряні ночі

Угорщина,

Будапешт

Австрія,

Відень

Від Кракова до Праги! Швейцарські гори, французькі вулички і музика Зальцбурга

Польща,

Краків

Зальцбургерленд,

Зальцбург

Швейцарія,

Люцерн

Франція,

Кольмар

Франція,

Страсбург

Чехія,

Прага

Кухня Туреччини

Які особливості турецької кухні? Що варто спробувати в Туреччині з супів, м’ясних та рибних страв? Які солодощі скуштувати в Туреччині? Які напої варто спробувати в Туреччині?

Кухня Туреччини

Плануєте відпочинок в Туреччини?

Залиште заявку і отримайте безкоштовний підбір туру від тревел-експертівXO.UA

Неперевершена турецька кухня залишить вас у захваті! Якщо ви вперше знайомитесь із нею, важливо знати її особливості та головні страви, які варто скуштувати.

Особливості турецької кухні

Кухня Туреччини

Місцева кухня є поєднанням кавказьких, східних та балканських страв. Кожен турист знайде для себе найсмачніші наїдки! Оскільки Туреччина - мусульманська країна, свинина тут під забороною. Основні м’ясні страви готують з курятини, яловичини та баранини. Дуже популярні риба та різноманітні морепродукти. Турецький сніданок нагадує невеличкий бенкет. Turkish breakfast включає оливки, підсмажені ковбаски з тостами, свіжий сир та яєчню. Навіть якщо ви оберете відпочинок за системою ВВ (сніданки), голодними зранку точно не залишитесь. Більшість страв готують на вертелі або мангалі, завдяки чому м’ясо і риба стають дуже соковитими. Спеції додають помірно, орієнтуючись на смак туристів.

Що варто спробувати на відпочинку в Туреччині?

Кухня Туреччини

Меню в ресторані готелю запропонує вам безліч смачних страв. Але якщо бажаєте спробувати національну кухню, радимо прогулятись вулицями міста та завітати до кафе, де харчуються місцеві жителі.

Мезе (закуски)

  • Хумус – паштет з нуту та тахінової пасти, з оливковою олією та лимонним соком, щедро присмачений часником.
  • Пияз – незвичайний омлет з яєць, квасолі, помідорів, оливок, свіжої зелені та цибулі.
  • Хайдарі – соус із сиру, йогурту та оливкової олії з часником та горіхами, подається з лавашем або м’ясними стравами.

Рибні страви

  • Балик Екмек – сендвіч з багета з скибкою риби, смаженої на грилі, салатом та соусом; дуже популярна вулична закуска.
  • Мідії долма – подають у мушлях, з начинкою з рису, зверху морепродукти, обов’язково поливають лимонним соком.
  • Анчоуси – маленькі рибки смажать у клярі, подають з зеленою цибулею та поливають лимоном.

Кебаби

  • Донер-кебаб – м’ясо смажать на вертелі, потім ріжуть тонкими шматочками, змішують з цибулею, помідорами та салатними листями, і загортають у лаваш.
  • Іскандер-кебаб – шматочки м’яса з вертела змішують зі свіжою зеленню та овочами, поливають соусом з йогурту та томатів, і загортають у лаваш.
  • Адана-кебаб – м’ясний фарш смажать на мангалі, змішують з овочами, зеленню, вареним рисом і подають з лавашем.
  • Шиш-кебаб – шматочки баранини, смажені на шампурах, подають з овочами та лавашем, аналог нашого шашлику.

Овочеві страви

  • Чі кефте – кульки з булгура, томатної пасти та спецій, смажені у фритюрі, подають з лимоном.
  • Імам баїлді – баклажан, фарширований томатами, цибулею та часником, запечений під сирною скоринкою.

Вулична їжа

  • Лахмакун – плоский коржик, запечений з фаршем з баранини, овочів та прянощів.
  • Піта – коржик із загнутими краями, куди можна вибрати будь-яку начинку, запікають у печі.
  • Борек – коржик, запечений з начинкою з домашнього сиру та шпинату.
  • Кумпір – печена картопля з начинкою на вибір та соусом з йогурту.
  • Кукурудза – варена солодка кукурудза, смажена на грилі, подається з сіллю та поливається лимонним соком.
  • Каштани – спеціальний сорт каштанів, продаються як у нас насіння, популярна закуска.
  • Сіміт – кунжутна булочка, популярний вуличний перекус, на кожному кроці можна зустріти торговців з підносами.

Перші страви

Кухня Туреччини

Не дивуйтеся, якщо вам запропонують суп – у Туреччині перші страви подають у глибоких піалах.

  • Чечевична чорба – найпопулярніший суп, тут вирощують кілька видів чечевиці, але найпопулярніша – червона. У суп додають картоплю, моркву та цибулю, посипають червоним перцем і поливають лимонним соком.
  • Шифа чорбасы – у перекладі «лікувальний суп». До його складу входять селера, морква, цибуля, петрушка, чечевиця, часник, картопля та багато різних спецій.
  • Тархана – молочний суп на основі йогурту, з додаванням томатної пасти, часнику, вершкового масла, цибулі та гострого червоного перцю.

Другі страви

Кухня Туреччини

Окрім традиційних кебабів, турки обожнюють різноманітні страви з м’яса або овочів із гарнірами.

  • Плов – на відміну від нашого, тут готують окремо рис на курячому бульйоні або на воді. М’ясо смажать на сковороді і подають окремо.
  • Кокореч – страва для любителів потрохів. Легені, печінку та серце барана варять, перемелюють у фарш і набивають кишки, потім смажать на грилі, додають спеції та овочі і подають на скибочці підсмаженої булки.
  • Суджук – жирна ковбаса, основний інгредієнт яєчні з тостом із білого хліба.

Солодощі

Кухня Туреччини

Нарешті ми дістались до найцікавішого списку – відомих турецьких солодощів. Чи варто говорити, що багато туристів перш за все хочуть спробувати саме їх!

  • Пахлава – підрахувати кількість сортів неможливо! Слоєне тісто просякнуте медом і додано начинку з горіхів.
  • Тулумба – видовжені кульки з прісного тіста, смажені у фритюрі та просочені медовим сиропом.
  • Локма – маленькі кульки з тіста, смажені у фритюрі та политі солодким сиропом.

Напої

Кухня Туреччини

Чай п’ють завжди і всюди! Готують його у спеціальному двоярусному чайнику, а потім розливають по склянках у формі тюльпана.

  • Кава по-турецьки вариться у джезві у спеціальних ящиках з піском, подається у невеликих чашках та обов’язково зі склянкою холодної води.
  • Айран – кисломолочний напій на основі йогурту, чудово освіжає у спеку.
  • Ракі – анісова горілка, міцністю 45-50%, п’ється розбавленою водою, подається до закусок та гарячих страв.
  • Шарап – турецьке сухе вино, найпопулярніші марки Doluca, Sevilen Premium і Kayra.
Наступна стаття